A BIKA jegy általá­nos jel­lemzése

Ismerd ki milyen a Bika jegy, hogy e jegy szülöttjével együtt töltött időd még boldogabb legyen és persze minél hosszabban tartó is! Vagy épp te születtél Bika jegyben, avagy ez az aszcendens jegyed? Használati útmutató magadhoz, kedvesedhez, főnöködhöz vagy egy számodra fontos szerettedhez!

Megismerkedtél egy Bika jegyűvel, de nem tudod igazán, hogy számára csupán csak egy kaland a kapcsolatotok, vagy akár többet is kihozhattok ebből a felvillanásból?

A  szerelmes Bika  útmutatómból nemcsak hogy beazonosíthatod érzéseit, de akár még kedvére is tehetsz, ill. befolyásolhatod is újdonsült Bika partnered!

Nem tudod hogy Bika e az aszcendens jegyed?

Érdemes pedig ezzel is tisztában lenned és nemcsak a saját, de a számodra fontos emberek aszcendens jegyét is tudnod, mert a 30. életévtől mindenkire az aszcendens jegyéből adódó jellemvonások válnak egyre dominánsabbá.


A Bika jegy asztrológiája:

Az asztrológiai évkör 2. jegye ez a csillagjegy.

Az általánosan meghatározott naptári időszaka április 20 – május 20 között van. Ezek a dátumok viszont nem fix adatok, mert minden csillagjegy kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog:

  • ezért ha április 17 – 22 között születtél a Kos és Bika jegy határán, a jegyek váltó napjaiban, akkor Te  Kos – Bika  jegy szülötte vagy
  • lletve ha május 17 – 23 között láttad meg a napvilágot, akkor pedig  Bika – Ikrek jegyű.

Születési Bika Nap jegyed: föld elem

Mindennapjaid meghatározó kulcsszavai: a biztonság, stabilitás, az anyagi-fizikai javak, érzékiség, a türelem és a szépérzék.

Derűs, vidám egyéniség vagy, a környezeted kifejezetten kedvel téged.

A Bika jegy mottója: ENYÉM VAGY!

A Bika jegy segítői a mágia világában:

A természetes színeket kedveled leginkább te magad is ösztönösen, mint a barna, az agyag, a terrakotta, a korallszín, a halványzöld, hisz pont a  földszínek mágikus erejét tudod a leginkább a hasznodra fordítani!

A Bika jegy szülötteinek javasolt akár védelmi amulettként vagy  szerencsehozó talizmánként is használható kristályok : a borostyán, a rózsakvarc, a zöld turmalin.

A tavaszi virágok és gyógynövények mágikus erejével tudsz a leginkább manipulálni.

Rezgéseid jól harmónizálnak az állatokkal! Csodás kapcsolatot tudsz kialakítani (NEMCSAK)  házi kedvencekkel. Mint pl.: kutya – juhászkutya, igásló, tehén, malac, galamb, katicabogár. És talán már Te is megfigyelted, hogy leginkább a nőstényekkel kerülsz szorosabb viszonyba, illetve a Föld jegyedet kiegészítő  csillagjegyben született állatokkal.


A Bika jegy jellemvonásairól, személyiségéről árulkodó jelek:

Bizonyos információk megszerzéséhez nincs is szükség semmi más eszközre, elég csak jól megvizsgálni a kezed. Épp ezen egyszerűsége és nagyszerűsége miatt is vált a tenyérelemzés nemcsak az önismeret, de még a tenyérjóslás egyik közkedvelt formájává is. Ennek ismeretében a karmikus életfeladatunk és a felvállalt jövőképünk mellett számtalan jellemvonás tudható meg önmagunkról, és bárki másról, akinek feltérképezhetjük kezeit.
Érdemes hát feltárni ezeket a rejtett titkokat is: kezeink formájából, hajlékonyságából, tenyerünk vonalaiból – szerelmi vonalából – az ujjaink és a körmök alakjából, ill. az ujjlenyomatunk tipusából!


Ilyen egy Bika jegy szülöttje a mindennapokban:

Szeretsz bulizni, mulatni, vendégségbe járni, de hozzád „csak úgy”, nem lehet beállítani.

Minden érzéki élvezetben – legyen az akár evés, masszázs, simogatás, zenehallgatás, tánc -az afrodiziákum számodra, nagy örömöd leled. A testi kontaktusok számodra rendkívül fontosak és informatív tapasztalatokkal bír. Ezért is érinted meg gyakran a környezetedben lévőket (idegeneket is), akár beszélgetés közben.

Szépérzékedből adódóan fontosnak tartod a megjelenésed harmóniáját, hogy mit viselsz, mivel közlekedsz, milyen környezetben töltöd mindennapjaid.

A dolgokat gyakorlatiasan, anyagiasan kezeled, ismered mindennek az értékét, becsülöd a pénzt és fontos számodra a jólét. Hajlamos vagy azonban a túlzott birtoklásra, de a veszteségeket, az elengedést, a változásokat nehezen dolgozod fel, idő kell hozzá. A rugalmasság elsajátítására tudatosan törekedned kell. Ha nagyon beleragadsz a mókuskerékbe, tudd, hogy a sors biztos ki fog billenteni belőle.

Mindemellett a türelem is egy fontos erényed. Nem sietsz, nem kapkodsz, nem erőlteted a dolgok menetét, hanem képes vagy kivárni, míg a gyümölcsök beérnek. Problémamegoldásnál is szinte taktikusan kivársz, és a legalkalmasabb pillanatban hozod azt elő.


Azok a hivatások és munka területek, ahol a  Bika jegy szülöttei kiteljesedhetnek:

Ahol és amiben értéket teremthetnek illetve azokat aztán gondozni kell. Ahol és amiben anyagot lehet formálni. Ott ahol a kényelmet kell megteremteni és biztosítani, na ott tudod magad igazán kiélni.

Pl. az ingatlaniparban, pénzügyi területen, vendéglátóiparban, turizmusban, lakberendezésben, kertészetben, művészetben.

A Bika jegy egészségügyileg rizikós testrészei:

Érzékeny lehet a pajzsmirigyed, hajlamos vagy torok-és gégegyulladásra, mirigyduzzanatra és anyagcserezavarra. Szintén érzékeny területed a fej alsó része, az alsó fogsor, a nyaki rész, a garat, a hangszálaid.


A Bika jeggyel harmonizáló sportok:

A csapatjátékok, a jóga, a tai-chi, és az erősportok is.

Miért szerethető egy Bika jegyű, és mikor küldenéd el a fenébe?

Szerethető a Bika, mert:

  • jól kezeli a pénzügyeket
  • nyugodt, türelmes és békés
  • hűséges, megbízható
  • humoros
  • ínyenc, jó az ízlése
  • realista, 2 lábon áll a földön és gyakorlatias
  • kitartó
  • jó vendéglátó


És kevésbé szerethető egy Bika, akkor:

  • amikor önfejű, és minden csak róla szól
  • amikor makacs és ellenálló
  • amikor túlzottan birtokló, kisajátító
  • amikor saját nézőpontját akarja másokra erőltetni
  • amikor a kényelméből megzavarja valami vagy valaki
  • amikor kevesebbet kap/ér el, mint ahogy azt tervezte
  • amikor nehézkes, lassú

A Bika jegy és a sex:

Hogy melyik horoszkópjegy passzol leginkább a Bika jegy sexualitásához? Tippelj! Az én véleményemet is elárulom, azt hogy melyik jegy a tökéletes párja a Bika jegy sexuális igénye  szerint az ágyban!

A Bika jegy szerelmi kompatibilitása, hosszútávú párkapcsolata más csillagjegyekkel:

A föld elemű Bika jegy és Bika aszcendens szülötte, akinek maga a szerelem, a Vénusz a bolygója, remekül megérti magát a szintén Föld jegyekkel: a Szűzzel és a Bakkal. Pont a mindannyiuk számára oly fontos szempont, a kényelem miatt! A hosszútávú párkapcsolat lehetősége persze nem függhet csupán egyetlen közös jellemzőn, de mindenképp szempont egy Bika ideális párkapcsolatához, hogy párja praktikus gondolkozású, türelmes, természetbe járó és elhalmozza szeretetével nap mint nap!

Másik horoszkópjegy szerelmi kompatibilitására vagy kíváncsi? Szerelmi táblázataimból megtudod!

A Bika jegy és a szerelem:

A Bikáknak a szerelemben a legfontosabb: a biztonság és a kényelem! Abszolút ragaszkodó és hűséges vagy, néha ebből a tulajdonságodból adódóan meglehetősen féltékeny is. Igazi Társa tudsz lenni a párodnak. Akit egyszer megszereztél, nem szívesen engeded el. Ha nagy csalódás ér, őrült kalandokba menekülsz, vagy betegre eszed magad, és önpusztítóvá válsz.

Shopping Basket