A vízöntő jegy általános jellemzése – Frabato

Egy általános jellemzést olvashatsz most a Vízöntő jegyről, használd okosan ha te is az vagy, vagy a kedvesed, vagy egy fontos ember az életedben. De ez a kis leírás akkor is igaz lehet rád, ha az aszcendens jegyed a Vízöntő.

 

Az asztrológiai évkör 11. jegye a Vízöntő.

Az általánosan meghatározott időszaka január 20 és február 18 között van. Ezek a dátumok viszont nem fix adatok, mert minden csillagjegy kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.

Ezért ha február 15 és 21 között, a Vízöntő és Halak jegyek határán, azok váltó napjaiban születtél, érdemes elovasnod a Vízöntő-Halak jegy jellemzésemet is, illetve további tanácsot kapsz azon dillemmádra is, hogy melyik horoszkópjegy előrejelzéseit tartsd szem előtt a jövőben.

  • Jegyed: levegő elem
  • Uralkodó bolygód, az Uránusz
  • szabadságvágy, függetlenségi törekvések, inspirációk, ötletek, lázadás, újdonságok keresése jellemez
  • élénk, vibráló színeket kedvelsz, jégkék, acélkék, és a platinaezüst is a kedvenc színeid
  • gránát, sólyomszem, türkiz, moldavit, akvamarin a Te kristályod

Idealista, független, önzetlenségre és igazságosságra törekvő vagy. Büszke természeted miatt nem vagy egy rugalmas alkalt, de szilárdan hiszel saját eszméidben, elveidben. 

Lázadó típus vagy. Ha környezeted a hagyományokhoz ragaszkodik, akkor Te különc és excentrikus vagy, de ha mások az extrémek, akkor Te a legszigorúbb tradíciókat képviseled. Mert egy Vízöntő sosem lehet olyan, mint a többi ember, mert Te más vagy. És ezt nem is hagyod hogy ne tudják mások, tükrözöd az öltözködésedben, vagy akár a viselkedésedben. Különlegességed akarod hangsúlyozni, de másokkal szemben messzemenőkig toleráns vagy.

Nyitottságod miatt sok barátod van, akik szinte a legfontosabbak az életedben.

Az új és szokatlan helyzeteket azonnal le tudod reagálni, ötleteid és inspirációid által. Az elméleti kivitelezések jobban mennek ugyan mint a gyakorlati megoldások kezdetben, de idővel a sok tapasztalat által ebben is rutinosabb leszel.

Nagyon nehéz a legfontosabb személlyé válnia is bárkinek az életedben. Bár vágysz a biztonságra, egy fix életre, de ha ezt eléred, hajt a véred és ismét tovább, az elérhetetlen, az újdonság felé. 

Képes vagy megnemértettségeden agyalni, nehezen dolgozod fel, hogy Te is pótolható vagy. Abban nagyon jó a Vízöntő, hogy kimagyarázzon dolgokat, de az érzelmek kimutatásában már kevébé profi. Éppen ezért sokan azt gondolják rólad, hogy egy érzéketlen ember vagy, pedig a valóság az, hogy félsz kimutatni ezt az oldalad, és még az is lehet, hogy nem is akarsz tudomást venni erről.

Mások problémáira jól rálátsz, jó pszichológusi vénád van, a lelkek olvasója is lehetsz, de saját életedre ezt már nem lehet elmondani rólad.


Egészség:

idegrendszered érzékeny, ha kapkodsz és figyelmetlen vagy, hajlamos lehetsz balesetekre, lábtörésre, bokaficamra. A szívritmuszavar és görcsös betegségek is jellemzőek.

Karrier:

főként ott tudsz érvényesülni és jól is érezni magad, ahol a technikai újdonságok vannak jelen. Pl légitársaság, jövőkutatás, média. De manapság ez már megélhető akár a kozmetikai iparágban is.

Szerelem:

nem szereted a kötöttségeket, de ha a másik fél kellő szabadságot biztosít, eszedbe sem jut továbblépni. Érzéseid kimutatása nehezen megy, hűvös és visszafogott vagy.


Mikor és miért szerethető vagy kevésbé kedvelhető egy Vízöntő? 

Szerethető, mert:

  1. – nem lehet unatkozni mellette
  2. – jó pszichológus, emberismerő
  3. – humánus, toleráns, és társaságkedvelő
  4. – idealista
  5. – hisz a lovagregényekben, a társadalom jobbításában
  6. – reformer és nyitott az újdonságokra
  7. – értelmiségi
  8. – extravagáns, sokoldalú

Szerethető, mert:

  1. – amikor épp a nemtörődömség van rajta
  2. – amikor épp álszent
  3. – amikor kiszámíthatatlan
  4. – amikor kötődik, majd simán eldob magától
  5. – amikor épp önzővé megy át elfelejtve a toleranciát
  6. – amikor tettei és szavai köszönő viszonyban sincsenek
  7. – amikor mindenre tudja a választ
  8. – amikor irányíthatatlan, merev
Shopping Basket