Az oroszlán jegy általános jellemzése – Frabato


Egy általános jellemzést osztok most meg Veled az Oroszlán jegyről, használd bölcsen ha ez a horoszkópjegyed, vagy az aszcendensed, vagy ha egy számodra fontos emberé.A szerelmes A szerelmes Oroszlánról egy másik blogbejegyzésemben olvashatsz.

oroszlan jegy

Kép forrása: Bill Presing art

 

Az asztrológiai évkör 5. jegye az Oroszlán jegy.

Időszaka július 22 és augusztus 22 között van De mivel a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog, ezért ezek a dátumok nem fixek. Így ha július 19-25 között születtél, meglehet, hogy a Rák-Oroszlán jegy jellemzői igazabbak Rád, illetve ha augusztus 19-25 között volt születésed napja, akkor pedig az Oroszlán-Szűz jegyű vagy. 

Jegyed, Tűz elem

Uralkodó bolygód a Nap

Az önbizalom, akarat, uralom, hatalom, teremtés, elevenség, kisugárzás, felsőbbrendűség a kulcsszavaid

A kristályaid: turmalin, gyémánt, peridot

Színeid: a ragyogó nap-színek, az arany, a fehér és a narancsvörös

Virágod: reprezentatív virágok

 

A legnaivabb jegy szülötte vagy. Tényszerű, nyilvánvaló dolgokat nem vagy hajlandó tudomásul venni, ha az nem illik a Te idealizált világodba.

Úgy élsz, miszerint az élet egy hatalmas színpad, ahol Te vagy a rendező és a főszereplő is. Neked csak akkor sikeres egy napod, ha a tekintetek rád szegeződnek, dicsérnek és elismernek. Irányítani, és ellenőrzés alatt akarod tartani a dolgokat, ezért nehezedre esik átadni a vezetést Felsőbb énednek és csak ringatózni a sors hullámain.

Igazság szerint hatalmasra duzzadó önbizalmad mások szeretetéből fakad. Ha ez csak magadból eredne, nem foglalkoznál annyit külsőségeiddel, nem akarnád folyamatosan magadra terelni a figyelmet. Óriási szíved van, nagyvonalú vagy, képes vagy a legjobb dolgokkal megajándékozni a hozzád közel állókat. Élvezed a luxust, a finom ételeket, a pazar körülményeket, amiket másokkal is szívesen megosztasz.

A hétköznapiságtól, egyszerűségtől szinte félsz, ezért is keresed a kreatív lehetőségeket és szerepeket, amikben saját magad keresed, fedezed fel, hogy ki is vagy Te valójában.   

Ha belekezdesz valamibe azt tudatosan, hatalmas lendülettel teszed, és ha eközben kreatív energiáidat is kamatoztathatod, még a leghétköznapibb tevékenységben is örömödet leled. A rutin dolgokat nem kedveled, az elvárásokat, a kötelezettségeket kimondottan tehernek érzed, kivéve, ha önként vállaltad magadra! Mindent képes vagy elintézni, de nagyvonalúságod mögött másokat használsz ki, mert dolgozni nem szeretsz igazán, de másokat dolgoztatni annál inkább. 

Szeretteidet, munkatársaidat kiborítod a “nekem jár” viselkedéseddel. Ha tekintélyedet, büszkeségedet megsértik, nehezen hevered ki, sőt, évekig hurcolod magaddal az ilyen sérelmeket.

Szeretsz kérkedni vonzerőddel. Tuti tele van a facebook oldalad képekkel – Rólad 🙂 És a hiúságod a veszted is! Két jó szó elég, hogy elérjenek nálad bármit. 

 

Hivatás:

Azok a területek, ahol kiélheted kreativitásodat, vállalkozó kedvedet, illetve azok a szakterületek, amik a luxussal vannak összefüggésben, mint a színész, rendező, menedzser, szervező, ékszerkereskedő.

Egészség:

Legérzékenyebb szerved a szíved és gerinced. Ebből adódóan tehát a vérnyomásodra, vérkeringésedre érdemes odafigyelned, tehát törekedj a stresszmentes életre vagy a megfelelő stressz-levezetésre. A hátfájásaidat, gerincproblémáidat is próbáld már preventíven kezelni! Gyógytorna, nyújtás, jóga lehet segítségedre.

Szerelem:

Szenvedélyesség, életvidámság és bőkezűség jellemzi a kapcsolataidat. Szereted érezni és éreztetni, hogy fontos vagy. És igen a naivság… Néha annyira nem akarod észrevenni azt ami egyértelmű, még akkor se, ha már a párod másnál keresi boldogságát.

 

Mikor és miért szerethető vagy kevésbé kedvelhető egy Oroszlán jegyű?: 

Szerethető mert:
– becsületesek és lojálisak
– a gyengék védelmezője és megmentője
– ritkán van rossz hangulatuk
– szeretnek adni
– spontán, gondolkozás nélkül viselkednek
– kiállnak a párjuk mellett
– kiváló az intuíciójuk
– szívből jövően nyitottak és lelkesek
– igényesek, szeretik a jó dolgokat
– egy mesebeli hősök
– udvariasak és figyelmesek
– gyermekien naivak

Kevésbé szerethető mert:
– a vitákból drámai jelenetet képes rendezni, mások előtt is
– hivalkodó és öntelt
– minden mondat úgy kezdődik, „Én…”
– mindent tud…szerinte…
– állandóan a haját igazgatja, vagy arra háklis 
– gyakran nem bír alkalmazkodni
– mert aranykalitkába akar zárni
– gyakran arra lusta, hogy a részletekkel is foglalkozzon
– másokat ugráltat, más nevében ígérget

 

 Ha más jegy jellemzésére vagy kíváncsi, kattints a kiválasztott jegyre:

horoszkopjegyek

 

Kos Bika Ikrek
Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas
Bak Vízöntő Halak

 

 

Címkék: , , ,

Írta: Frabato